Blev bjuden på det här i midsommar på västkusten. Vännen Rickard från Göteborg som hade lagat en helt underbar pannacotta...hans blev inte riktigt lika stel som min :) Var försiktig med gelatinet. Så här gör man iallafall den.
Koka 2 burkar kondenserad mjölk i vatten 4 h (alltså hela plåtburkar) så att innehållet blir "kolalikt" Akta så ni inte bränner er när ni öppnar. Koka upp 5 dl grädde med 1 vaniljstång, häll i den kondenserade mjölken. Rör hela tiden så det inte bränner fast. Lägg 4 gelatinblad i kallt vatten och krama ut efter de blivit mjuka...blanda med 1 dl av grädden för att det inte ska klumpa sig. och rör sedan allt i grytan. För mig klumpade sig det ändå men jag silade blandningen och hällde sedan i portionsglas för att stelna över natten och serverade med färska blåbär.
Blev lite annorlunda från vanlig pannacotta...lite mer som kolapudding....men super duper gott. Yummie!
Åh, vad gott det där lät, kondencerad mjölk är gott i mycket.
SvaraRaderaHa en bra helg!